משמורות והסדרי ראייה
משמורות והסדרי ראייה
לפני כמה ימים קיבלנו פנייה מאם מוטרדת, לאחר שבעלה לשעבר הגיש בקשה להרחבת הסדרי הראייה עם ילדיהם המשותפים, כך שבמקום שיהיו תחת השגחתו שני לילות בשבוע הם יחלו ללון אצלו שלושה לילות בשבוע. כדי להבין האם בקשה זו תיענה בחיוב, והאם לאם יש דרך להתמודד כנגד דרישה זו, נסביר תחילה בקצרה אודות משמורות והסדרי ראייה. עם תחילת הליך הגירושין, יש לקבוע כיצד והיכן ישכנו ילדיהם המשותפים של בני הזוג. לרוב, המשמורת תינתן לאם, כאשר האב יזכה לפגוש את ילדיו בזמנים קבועים ומוגדרים מראש. זמנים אלו מכונים 'הסדרי ראייה', אשר על פי רוב מתרחשים פעמיים במהלך אמצע שבוע וכל סוף שבוע שני (ימי שישי ושבת). הסדרים אלו כוללים מפגש של האב עם ילדיו אך ללא לינה, אולם במקרי הסדרי ראייה רחבים הילדים אף ילונו אצל האב במהלך ימים אלו.
הגדרות וחוקים נוספים בדין הישראלי
למעשה, החוק הישראלי לא מורה על קריטריונים מוצהרים אשר קובעים מיהו ההורה המשמורן (המחזיק בילד ביום – יום), למעט 'חזקת הגיל הרך' לפיה ילדים עד גיל שש יוחזקו במשמורת באם (ככל שאין נסיבות מיוחדות שיגרמו להפיכת הקביעה). ככלל, משמורת ילדיהם שלבני זוג אשר עוברים הליך גירושין, תיקבע בהסכם בין שני הצדדים או לחלופין בפסיקת בית המשפט בנוגע לבן הזוג המחזיק בילדים ובן הזוג לו ניתן הסדר ראייה. על החלטת בית המשפט ישפיעו בין היתר מיקומם הגאוגרפי של בית כל אחד מבני הזוג, מערכת היחסים בין בני הזוג כעת, גיל הילדים ועוד. חשוב לציין כי לרוב לא נהוג לקבוע הסדרי ראייה לילדים מעל גיל 16, מכיוון שהם בוגרים דיים להחליט היכן טוב להם לשהות.
אי לכך ובהתאם לזאת, כאשר בעל לשעבר מבקש לשנות את הסדרי הראייה, עליו לעשות זאת בהתאם להסכמת אשתו לשעבר. ככל שזו מתנגדת לשינויים, עליו לפנות לפקיד סעד מיחידת הרווחה אשר ימשיך את הטיפול בנושא, בכדי להמציא תמונה כוללת, עדכנית ונטולת אינטרסים לבית המשפט שידון בעניין בסופו של יום.
משרד עורכי דין רובינוב
עורך הדין לאוניד רובינוב הוא משפטן ועורך דין מקצועי ומנוסה, אשר מטפל בשלל מקרים משפטיים. לרשות רובינוב ניסיון וידע רב בתחום דיני משפחה ככלל, וכן משמורות והסדרי ראייה כפרט. עו"ד רובינוב מספק שירותים משפטיים בתחומים שונים בשפות עברית, אנגלית ורוסית, ואת השכלתו המשפטית הוא קיבל הן באוניברסיטת סרטוב ברוסיה והן באוניברסיטת בר אילן בישראל.